Moka Mera Lingua

en applikation til sprogindlæring

Moka Mera Lingua er en sjov og fantasifuld applikation til små børn, der ønsker at stifte bekendtskab med og lære nye sprog. Brug appen i fællesskab med dit barn eller i en gruppe af børn. Lad børnene blive nysgerrige omkring og inspirerede af et fremmedsprog.

Børnene hjælper Atlas og Moka Mera, de to meget forskellige figurer, i forbindelse med deres daglige aktiviteter i huset oppe i træet. Børnene lytter og lærer at forstå, hvordan de kan hjælpe figurerne. Gentag ordene og sætningerne både på modersmålet og på fremmedsproget. Interaktion, empati og gentagelse stimulerer al læring!

Moka Mera Lingua er en app med en pædagogisk struktur, der hjælper børn i alderen 3-8 år med at lære nye sprog på en naturlig måde – gennem leg. Med forskellige aktiviteter og sjove minispil underholder de to figurer barnet, mens det ser nærmere på de fire værelser i huset oppe i træet og lærer et nyt sprog. Moka Meras verden indeholder ingen tekst, så det kræver ingen læsefærdigheder at spille.

Appen er gratis.

Applikationen indeholder ord og sætninger på 13 forskellige sprog. Tilgængelige sprog er: svensk, finsk, norsk, dansk, islandsk, engelsk, fransk, ukrainsk, spansk, tysk, russisk, arabisk (levantisk) og kinesisk (mandarin). Kontakt os gerne, hvis du vil hjælpe os med at tilføje et sprog, som endnu ikke er tilgængeligt i applikationen.

I Moka Mera Lingua er der to figurer, hajen Atlas og det lille monster Moka Mera, som taler forskellige sprog

Sprogene kan frit vælges i sprogvalgsmenuen, alt efter hvilke sprog barnet ønsker at lære samt barnets modersmål.

Appen indeholder ord og sætninger fra dagligdagen, og barnet lærer et grundlæggende ordforråd, såsom tal, farver, genstande og korte sætninger samt at udtale ordene.

Atlas og Moka Mera har brug for barnets hjælp i forbindelse med deres daglige behov.

Vil du bruge Moka Mera Lingua i din undervisning?

Der kan fås en pakke med 4 lektionsplaner, som beskriver, hvordan du kan lære børn et nyt sprog ved hjælp af appen. Hver lektionsplan indeholder 3 aktiviteter med yderligere uddybende opgaver.

Læs mere

Hvorfor spille Moka Mera Lingua?

Forskning viser, at det bedste tidspunkt for introduktion af et fremmedsprog er før barnet fylder fem. Børn i den alder bruger de samme dele af hjernen til at lære fremmedsprog – de dele af hjernen, der styrer det ubevidste – som når de lærer deres eget modersmål. Det betyder, at sprogkundskaber kan læres hurtigere, er nemmere at huske og kan gengives med en mere korrekt udtale. Jo yngre et barn er, når det lærer et nyt sprog, jo lettere er det for barnet at lære det.

Alt tyder på, at børn er mere motiverede for at lære nye sprog end voksne. Børn har også tid til at lære nye ord og sætninger, da deres ordforråd er begrænset. Yngre børn er ikke i samme grad bange for at lave sproglige fejl som større børn. Forskning viser, at indlæring af et nyt sprog i en tidlig alder gør problemløsning nemmere, understøtter kritisk tænkning, gavner evnen til at lytte i kombination med at huske og bidrager til koncentrationsevnen. Flersprogede børn viser bedre færdigheder, når det drejer sig om at læse, skrive og tælle. Øvelse i fremmedsprog på et tidligt tidspunkt forbereder hjernen til at lære flere sprog i fremtiden og åbner døren til en verden af muligheder.

Sådan spiller du

Atlas og Moka Mera bor i et økologisk hus med fire værelser oppe i et træ. Hvert værelse er skabt til forskellige aktiviteter og opfylder forskellige formål. Under legen har Atlas og Moka Mera forskellige behov. De bliver sultne, trætte eller vil lege, hvilket betyder, at aktiviteten foregår i husets forskellige værelser på en naturlig måde. Det venlige monster Moka Mera taler et fremmedsprog. Når dit barn har brug for hjælp, gentager hajen Atlas alt på barnets eget sprog.

Download nu

Indlæring gennem leg

Moka Mera Lingua er udviklet i Finland og er baseret på finsk småbørnspædagogik. Vi har samarbejdet med pædagoger, forskere ved Helsinki Universitet og børn for at levere det bedst mulige indhold.

Vi benytter os af fordelene ved at lære gennem leg, en videnskabeligt bevist metode, der kombinerer øvelse med leg. Det indebærer, at indlæringen foregår, mens børnene leger og har det sjovt. Derved er det lærte mere simpelt og nemmere at huske.

Læs mere om indlæring gennem leg

Vi prioriterer vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger højt

Applikationen kan bruges af børn på sikker vis. Den er gratis at downloade, der indsamles ingen data, den indeholder ingen reklamer, der kan ikke foretages køb i den, og den indeholder ingen eksterne links. Et af minispillene skal have adgang til en mikrofon, og så beder appen om tilladelse til at bruge den. Optagelserne gemmes ikke. Applikationen fungerer offline og kræver ingen internetforbindelse.